شاپور بختیار واپسین برکشیده شاه، با آغازی بسان پایان!
نحوه رفتار شاپور بختیار با دوستان خود در جبهه ملی، پس از تصمیم به پذیرش نخست‌وزیری خواندنی می‌نماید. وی به آن‌ها گفت: «من تصمیم خودم را گرفته‌ام، شما هم هر کاری دلتان می‌خواهد انجام دهید!» این همه می‌تواند معلول دو امر باشد: او یا از شرایط اجتماعی درک درستی نداشت یا بیش از حد جاه طلب بود. هم از این روی بعد از آنکه صدارت را پیش روی خود دید، به انسان‌هایی شباهت می‌برد که مسخ شده‌اند!
نظر و گذری بر «عبدالکریم ایادی به روایت اسناد»
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، برخی اسناد ساواک منحله درباره عبدالکریم ایادی را بازخوانده است.
«واکاوی واقعه ۶ بهمن ۱۳۶۰» در آیینه یک پژوهش
گروه‌هـای چــپ در فرآیند انقلاب اسلامی - اعم از آنان که در داخل و خارج از کشور حضور داشتند- در زمره داعیه‌داران مبارزه به شمار می‌رفتند. آنان پس از برقراری نظام اسلامی و با آنکه پاره‌ای فرآیند‌های ضدامپریالیستی را تأیید می‌کردند، به واقع با نظام اسلامی سرآشتی نداشتند
«حزب‌الله لبنان و بیداری اسلامی» در آیینه یک اثر نوانتشار
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، سیر رشد حزب‌الله لبنان در سه دهه اخیر و تبدیل آن به یک نیروی تعیین‌کننده در خاورمیانه و جهان اسلام را مورد بازخوانی قرار داده است.
میلاد، نشو و نمای آفتاب انقلاب اسلامی در آیینه روایت برادر
میلاد امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، مقارن با سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و در شهر خمین روی داد. در چندماهگی پدر خویش را –که در زمره علمای نامدار منطقه بود- از دست داد و در سرپرستی مادر، عمه و دایه قرار گرفت. در کودکی او مادر نیز روی از جهان برگرفت و در تکفل عمه نشو و نما یافت. امام از بدو کودکی، در شرایطی دشوار زیست کرد و در چالش با آن شخصیتی استوار و قوی یافت. این همه موجب نشد که نشاط و پرداختن به بازی‌های کودکانه را فرو نهد یا افسرده و گوشه‌نشین شود
گذری و نظری بر خاطرات زنده‌یاد محمدجواد صاحبی
راوی فقید ضمن بازگویی رویداد‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به نکات جالبی پیرامون سفر فرح دیبا به شاهرود اشارت برده است.
«نخبگان و تحول فرهنگ سیاسی ایران در دوره قاجار» در آیینه یک اثر نوانتشار
بــــی‌تردید دوران سلطنت قاجار را از جنبه‌های گوناگون، می‌توان دوران تحول دانست. تغییراتی که نهایتاً، به انقلاب مشروطیت انجامید و پیامد‌هایی که هنوز، می‌توان از آن‌ها در زندگی فردی و جمعی ایرانیان سراغ گرفت. در فهم و تحلیل این واقعه اما، سهم فرهنگ و دگردیسی‌های مربوط به آن از همه بیشتر می‌نماید
گذر و نظری بر خاطرات مرتضی کاشانی
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، روایتی از نضج‌گیری تا انحلال تدریجی حزب زحمتکشان ملت ایران است که از سوی مرتضی کاشانی بیان می‌شود. این خاطرات از سوی واحد تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی اخذ و تدوین و منتشر شده است.
نظری بر تاریخچه و جایگاه شورای نگهبان در آیینه یک پژوهش
جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی می‌طلبد که در تبیین آن پژوهش‌های فراوان انجام شود
«تاریخ شفاهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» در آیینه یک پژوهش
اگر مدعی شویم که یکی از ارکان خروش مردم طی چند دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، سرخوردگی در حوزه سیاست خارجی بوده است، سخن گزافی نگفته‌ایم. آنچنان که شعار استقلال در کنار آزادی، تبدیل به مهم‌ترین شعار جمهوری اسلامی شد.
۱۰