کد خبر: 917124
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۹
گفت‌وگو «جوان» با عبدالحمید شیخی، کارشناس اقتصادی درباره اقدامات اولویت‌دار در شرایط کنونی
بایـد شـبکه بـانکی کشورمان اصلاح شود و در خدمت تولید و بخش حقیقی اقتصاد قرار بگیرد و راه‌حل این است که ما نرخ سود را تحققی کنیم و تمام راه‌های تزریق منابع مالی مانند فعالیت‌های دلالی، واردات، پول‌بازی، سفتـه‌بـازی، قـاچاق و فعـالـیت‌هـای غیر ضـروری را از تکالیف شبکـه بانکی حذف کنیم
حوريه صادقی زيرك‌آبادی
یک کارشناس اقتـصادی گفت: کـاهش مشکلات اقتصادی کشورمان مستلزم این است که دولت در حوزه تنظیم بازار، سیستم بانکی، جذابیت قاچاق، سلطه دلار، یورو و قرارداد‌های پولی دوجانبه با طرف‌های تجاری‌مان تجدیدنظر سریع کند.
عبدالمجید شیخی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه «جوان» درخصوص راهکار حل مشکلات اقتصادی امروز و اولویت نخست دولتمردان کشورمان اظهار داشت: ما باید تهدید تحریم را با توجه به میزان نقدینگی موجود و ظرفیت‌های تولیدکنندگان تبدیل به فرصت کنیم، اما در این مدت پنج سالی که دولت زمان‌سوزی کرد، بزرگ‌ترین فرصت‌ها از دست رفت.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متأسفانه رویکرد و نگاه دولت به سفره بیگانه بود و وادادگی دولت در این مدت پنج سال‌و‌نیم، این فرصت را از ما گرفت و جز عقب‌افتادگی در این دولت چیزی ندیدیم. وی بیان داشت: اکنون اولویت این است با توجه به اینکه تحریم‌ها همچنان پا برجاست و بلکه بدترشده و پیش‌بینی می‌شود به دلیل عناد امریکای جنایتکار و پیروی آشکار و پنهان اروپایی‌ها از این دولت مستکبر، وضعیت تحریم‌ها در آینده نزدیک وخیم‌تر شود و نخست برای دورزدن تحریم‌ها از لحاظ پولی چاره‌ای بیندیشیم.
شیخی افزود: باید با کشور‌هایی که طرف تجاری ما هستند قرارداد‌های پولی دوجانبه منعقد کنیم تا هم سلطه دلار و هم یورو را بشکنیم و قطعاً کافی نیست که تنها از زیرسلطه دلار خارج شویم، چراکه از زیرسلطه دلار بیرون آمدن و پناه‌آوردن به سلطه یورو همان بلایی را سر ما خواهد آورد که سلطه دلار سر ما آورد.
وی ابراز کرد: باید خودمان را از زیر سلطه یورو و دلار آزاد کنیم و چاره‌اش این است که با قرارداد‌های پولی دوجانبه با طرف‌های تجاری‌مان مبادله کنیم.
شیخی در پاسخ به اینکه در حال حاضر با چه کشور‌هایی می‌توانیم قرارداد‌های پولی دوجانبه داشته باشیم، گفت: بخش اعظم تجارت بین کشور‌های روسیه و چین با پول خودشان است و اکنون این ارتباط پولی را با ترکیه شروع کردیم و با پاکستان هم این ارتباط پولی برقرار بوده، هرچند این کشور مقداری بی‌میل شده که مقصر دولتمردان خودمان هستند. شیخی تأکید کرد: ما اتحادیه پایاپای آسیایی را داریم که دبیرخانه این اتحادیه در بانک مرکزی است و خیلی راحت می‌تواند این قضیه را فعال کند.
کشور‌هایی که طرف قرارداد ما هستند مانند عراق، ترکیه، کره‌جنوبی، امارات، روسیه، چین، افغانستان و سریلانکا مشتاق هستند و مانعی برای مبادلات پولی دوجانبه نداریم و حتی می‌شود به صورت اعتباری هم مبادله کرد.
وی ادامه داد: می‌توان تعرفه‌های گمرکی شفاف تدوین کرد و با مالیات سود بازرگانی و حقوق گمرکی شفاف، بازار را هم کنترل کرد.
کارشناس اقتصادی بیان داشت: اقدام بعدی این است که اکثر کالا‌های وارداتی را حذف کنیم و به تولیدکنندگان داخلی میدان دهیم تا استعداد‌های خودشان را شکوفا کنند و حتی با مهندسی معکوس کالا تولید کنند و جایگزین کالا‌های غیرضروری و ضروری واردات کنند.
 
نرخ سود تحققی یا تعیینی!
وی ادامه داد: اقدام سوم جهت رفع مشکلات اقتصادی این است که یک اصلاح جامعی در نظام و شبکه بانکی کشورمان ایجاد کنیم، بانک‌ها اکنون ربوی عمل می‌کنند باید رویکرد نظام بانکی را با اهداف و رویکرد و راهبرد نظام جمهوری اسلامی سازگار و همراه کنیم و به عبارتی باید زیر چتر فرامین حاکمیت باشند و نباید به بانک‌ها اجازه داد مانند بنگاه‌های اقتصادی خصوصی فکر کنند و از این امتیاز عمومی به نفع شخصی خودشان استفاده کنند.
شیخی گفت: باید شبکه بانکی کشورمان اصلاح شود و در خدمت تولید و بخش حقیقی اقتصاد قرار بگیرد و راه‌حل این است که ما نرخ سود را تحققی کنیم و تمام راه‌های تزریق منابع مالی مانند فعالیت‌های دلالی، واردات، پول‌بازی، سفته‌بازی، قاچاق و فعالیت‌های غیر ضروری را از تکالیف شبکه بانکی حذف کنیم و بانک‌ها را تکلیف کنیم که پول‌ها را به پیکره تولید تزریق کنند.
وی ابراز داشت: باید بر نقل‌و‌انتقالات پول نظارت عالی و مالیاتی داشته باشیم تا پول‌ها مانند موج‌های کمرشکن در بازار‌های مختلف مانند بازار خودرو، گوشی همراه، سکه و بازار ارز نچرخد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در چنین شرایطی اگر هم ارز خرج کردیم، پناهگاهی برای این پول‌ها پیدا نمی‌شود تا سوداگران سوءاستفاده کنند، بلکه با سرمایه‌گذاری این پول‌ها در شبکه بانکی، تولید و اشتغال و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عمرانی رونق می‌گیرد.
وی گفت: باید نرخ سود را در شبکه بانکی تحققی طراحی کنیم و نه تعیینی، چراکه در نظام بانکی اسلامی نرخ سود تحققی و نرخ‌های سود تعیینی ربوی است.
شیخی بیان داشت: یک راه حل کامل و جامع این است که ما دو نوع حساب و سپرده اعم از خاص و عام برای سپرده‌گذاران و حتی برای سهامداران باز کنیم.
وی ادامه داد: سپرده‌های عام ترکیبی متنوع و بسیار مرکب و پر از انواع فعالیت‌ها و پروژه‌ها اعم از ریز و درشت است که، چون بسیار متنوع و مرکب است، لحظه‌به‌لحظه دوباره به این سبد پروژه وارد می‌شود و لحظه‌به‌لحظه هم پروژه‌ها به بهره‌برداری می‌رسند و عملاً در این شیوه می‌شود نرخ سود روزشمار هم پرداخت کرد. بنابراین با این سبد می‌شود، مشکل سود علی‌الحساب و سپرده‌های بسیار کوتاه‌مدت را هم جوابگو بود.
کارشناس مسائل اقتصادی تبیین کرد: سپرده‌های خاص هم، پروژه‌های سرمایه‌گذاری خاص و بزرگی هستند برای کسانی که نیاز به پول سپرده‌گذاری موقت ندارند و می‌خواهند سپرده‌هایشان را در پروژه‌ها، درازمدت سرمایه‌گذاری کنند و به همین علت پولشان را در سپرده‌های خاص بانک سرمایه‌گذاری می‌کنند.
وی بیان داشت: بانک هم باید وکیل مردم شود، یعنی بعد از تحقق نرخ سود براساس درصدی که قبلاً در قرارداد قید می‌کنند، سهم سهامدار و سپرده گذار و حق‌الوکاله خودش را بر‌دارد و اینچنین می‌شود نظام بانکی را اصلاح کرد که در خدمت اقتصاد واقع شود.

دولت برنامه مناسبی برای تنظیم بازار ندارد
شیخی گفت: اقدام بعدی دولت این است که در خدمت تنظیم بازار باشد، اما دولت برنامه‌ای برای تنظیم بازار نداشته و ندارد. بلای خانمانسوزی که گریبان شبکه بانکی و کل بازار کالاها، خدمات، بازار پول، ارز و بازار مالی ایجاد شده در نتیجه عدم‌کنترل و عدم‌تنظیم بازار است و دولت هم روی حاشیه‌های سود هیچ نظارتی ندارد.
وی یادآور شد: بنابراین طعمه بزرگی با نام سود‌های باد‌آورده در بخش خدمات باعث می‌شود، تمام سرمایه‌ها متوجه دلالی و خرید‌و‌فروش و دست‌به‌دست کردن خدمات و کالا‌ها شود و عملاً کسی توجهی به سرمایه‌گذاری در بخش‌های حقیقی و سرمایه‌گذاری در بخش تولید ندارد که ضروری است مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
بام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
0
0
اصلا سود سپرده را پایین اوردن اشتباه اصلا چه معنی داره پول خارجی استفاده کنن بعدا قبض برق پارسال امد ۵۰هزار تومان امسال براثر مدادنم کاری که همه جا خاموش بود ۱۰۰هزار تومان امد...
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
0
0
توجه !!! توجه

یک پیشنهاد کاربردی

به دولت مردان توصیه می شود که پشتوانه پولی کشور را طلاهای داخل کشور قرار داده و بوسیله آن ارزش ریال خودمان را بالا آورده و کشور و اقتصادمان را از وابستگی به دلار نجات داده و تحریم های دشمنان را از اینطریق دور زده و بشکنند .
یکی از تاکتیکهای کاربردی دشمن در جنگ اقتصادی ؛ وابسته نمودن اقتصاد دیگر کشورها به واحد پولی خودشان است .

جهت بریدن از وابستگی به واحد پولی جهانی که ابزاری در دست استکبار است ؛ باید دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به بالا بردن ارزش ریال خودمان ؛ اقدام به ضرب سکه های طلا و نقره نموده و وابستگی خود را از هر جهت به بیگانگان قطع نموده و از دلار استکباری دست بکشد و با ضرب سکه با پشتوانه طلاهای خودمان ؛ ارزش ریالی واحد پول کشور را ارتقاء بخشد .

متفکرین و نخبگان حزب الله در این زمینه آمادگی کامل را دارند تا با جنگ اقتصادی که توسط استکبار جهانی به سرکردگی شیطان بزرگ ، امریکای جهانخوار براه افتاده است ، مقابله جانانه نموده و کشور جمهوری اسلامی ایران را از شر شیطان بزرگ نجات بخشند .
بر همین اساس نظام جمهوری اسلامی ، می تواند به دیگر کشورهای مسلمان و کشورهایی که دچار فقر هستند کمک نموده و وضعیت معیشتی آنها را اصلاح نماید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
اصلا جمهوری اسلامی هم می تواند و هم باید "واحد پولی اسلامی" را برای کشورهای اسلامی جهان با کمک دیگر کشورهای اسلامی تعریف نماید تا مسلمانان سراسر عالم از بازیگری اقتصادی که توسط واحد پولی تعریف شده توسط استکبار جهانی دچار مشکلات اقتصادی در سراسر جهان شده اند نجات یابند .
پیشنهاد می شود همین ریال ایران برای این کار در نظر گرفته شود .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار