کد خبر: 919910
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۶
سرمقاله مدیرمسئول:
این روز‌ها کشور و نظام ما به اخذ تصمیمات جدی، قدرتمند، مقتدرانه، منطقی و تمام‌کننده نیاز دارد تا شوک ناشی از کارآمدی فضا را آرام کند و اقتدار منطقی حاکمیت و خصوصاً قوه مجریه را به نمایش بگذارد.
عبدالله گنجی
این روز‌ها کشور و نظام ما به اخذ تصمیمات جدی، قدرتمند، مقتدرانه، منطقی و تمام‌کننده نیاز دارد تا شوک ناشی از کارآمدی فضا را آرام کند و اقتدار منطقی حاکمیت و خصوصاً قوه مجریه را به نمایش بگذارد. عموم مردم خصوصاً نخبگان مؤمن به انقلاب اسلامی نه‌تن‌ها چنین تصمیماتی را نمی‌بینند که احساس رهاشدگی می‌کنند. می‌خواهند مصائب را به دشمن نسبت دهند، اما می‌بینند هنوز تحریم‌ها شروع نشده است و دولت مدعی است که سالانه ۹۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دارد که بیش از نیاز کشور است.
رهاشدگی را در توزیع ارز، طلا و ورود خودرو می‌بینند و رانت ارزی را محور مصائب مضاعف می‌یابند و در چرایی آن نیز آلودگی برخی مدیران دولتی، اشتباه در تصمیمات یا عدم تشخیص به‌موقع و پیشگیری، تنبلی، وادادگی یا تضاد فکری-روشی در نخبگان دولت و حتی خیانت را عامل آن می‌دانند. اما در ایران امروز علل و اسباب دیگری نیز داریم که کمتر بدان توجه می‌شود. نگارنده ضمن احترام به کسانی که عوامل فوق‌الذکر را در اختلالات اقتصادی کشور مؤثر می‌دانند معتقد است نمی‌توان عوامل ذیل را نیز نادیده گرفت:
۱- ورود روشنفکران به قدرت یا ادای روشنفکران را در قدرت درآوردن یکی از مشکلات جدی حاکمیت در ایران است. روشنفکری که قرار است نقد کند، نق بزند، تحول‌خواهی کند، مدینه فاضله را ترسیم کند و فرمان لنگش کن صادر کند وقتی وارد قدرت می‌شود مصیبت حاکمیت شروع می‌شود، زیرا مصلحت را نمی‌فهمد، بنابراین به اپوزیسیون علیه خود یا حاکمیتی که خود محصول آن است تبدیل می‌شود. رئیس دولت در تریبون عمومی علیه زیرمجموعه سخن می‌گوید، معاون اول مرتب در تریبون عمومی می‌گوید هر کس توان ندارد برود، وزیری وزارتخانه پرمشغله و پرمخاطره را رها کرده و مقاله تئوریک یا ژورنالیستی می‌نویسد، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان کلاً روشنفکر است، مشاور رئیس جمهور در فضای مجازی راز می‌نویسد و همه و همه در حال نق زدن هستند و پز روشنفکری را جایگزین گره‌گشایی و خلاقیت کرده‌اند و اینچنین می‌توان فهمید که جامعه هدف آنان در عوام‌گرایی، طبقه مدرن جامعه است.
اصولاً دولتی که جامعه هدف خود را (از جهت راضی نگه‌داشتن) طبقه روشنفکر قرار دهد حتماً سقوط خواهد کرد، زیرا تنظیم خود با نگرش آنان به رهاشدگی و طلبکاری از زمان و زمین منجر خواهد شد.
۲- روشنفکران به اقتدار اعتقادی ندارند، نقطه آرمانی آنان نوعی آنارشیزم اجتماعی و اقتصادی است. اقتدار مرکزی را شرّ لازم می‌دانند که باید به صورت حداقلی ظهور و بروز نماید؛ بنابراین اگر می‌بینید دولت‌مان مقتدر نیست و هر کس هر کار می‌خواهد می‌کند و عوامل دولت در رانت ارز خودرو و طلا (اثبات شده است) نقش دارند و هیچ‌کس عزل نمی‌شود و دولت قبل از ورود دستگاه قضا هیچ برخوردی را به نمایش نمی‌گذارد، علتش این است که دولت اعتقادی به اقتدار و قاطعیت برای گذار از گردنه‌های سخت ندارد، اقتدار را نوعی بی‌کلاسی و بسته شدن فضا می‌داند، اما در نقطه مقابل آن رهاشدگی را تحمل می‌کند و هرکس، هر کار بخواهد می‌کند. ثبت شرکت‌های یک روزه و صوری، ورود قاچاق از مبادی رسمی، نقش وزارت صمت در قاچاق خودرو و اثبات آن حتی منجر به عزل یک نفر نمی‌شود و این نشان می‌دهد که دولت ما مقهور نگاه روشنفکران است یا خود ادای روشنفکران را در می‌آورد و هرگونه برخورد را به مثابه تندروی و عمل غیرعلمی و غیرمنطقی می‌داند.
۳- نگاه کلاسیک یا علم‌گرایی مفرط در حل مسائل کشور از دیگر مصائب حضور روشنفکران در قدرت است. اقتصاد علم است و عرضه و تقاضا تعیین‌کننده بازار، اما وقتی دشمن وارد میدان می‌شود و دست‌ها به کار می‌افتد تا صدای مردم را دربیاورد دولت چه می‌کند؟ همچنان بر روش‌های کلاسیک که برای روز خوش و خرم است تکیه می‌کند و خلاقیت انقلابی و تصمیمات ضربتی به میدان نمی‌آید. علم‌گرا‌های قدرت آسیب دیگری هم دارند و معمولاً پیشنهاداتی را که می‌رسد علمی نمی‌دانند و به روش‌های مسکن اعتقادی ندارند، مدیریت بحران نمی‌کنند، نازپرورده‌اند، پول خوب به آنان بدهی با کارشناسی پرهزینه ممکن است جایی را آباد یا مسئله‌ای را حل کنند. آنان دور زدن تحریم را خلاف روشنفکری و عرف بین‌الملل می‌دانند و با نگاه کلاسیک آن را فسادزا معرفی می‌کنند، اما مدل جایگزین هم ندارند و صدالبته جرئت پیشنهاد گزینه تسلیم را نیز ندارند.
۴- خوش‌بینی مفرط به گفت‌وگو و بده‌وبستان از دیگر خصایص روشنفکران قدرت است. این جماعت چیزی به نام دشمن را قبول ندارند و علت اصلی آن در خودشان است. وقتی به خود مراجعه می‌کنند هیچ‌کس را دشمن نمی‌پندارند و در نتیجه فکر می‌کنند در نقطه مقابل نیز دشمنی وجود ندارد، جهان را جهان معامله می‌دانند و اینچنین خوش‌بینی آنان را گرفتار می‌کند.
۵- روشنفکران به صورت کلی اعتقاد، اعتماد و باور به مدل بومی جهت اداره کشور ندارند لذا به مدل‌هایی روی می‌آورند که یا الآن با جامعه ما سازگار نیست یا کلاً با نوع اقتصاد و فرهنگ ما ناسازگار است؛ بنابراین مدل‌های مدنظر به چالش و ناکارآمدی می‌رسد و در نقطه مقابل نیز فاقد خلاقیت بومی هستند و حرفی برای گفتن نمی‌یابند. ملت ما، ملت گردنه‌های سخت است، اما روزی تن به این گردنه‌ها می‌دهد که دولت با اقتدار در میدان باشد، در آن روز حتی اگر نتیجه هم نگیرد برای تسلیم شدن به میدان نمی‌آید بلکه با یادی از باخت قهرمانانه مقابل اسپانیا، متواضعانه مشکلات را تحمل می‌کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
0
0
"این روز‌ها کشور و نظام ما به اخذ تصمیمات جدی، قدرتمند، مقتدرانه، منطقی و تمام‌کننده نیاز دارد"
جناب اقای گنجی ولی اشاره نکردید حال که اینگونه تصمیمات قاطع و تمام کننده اخذ نمی شود چاره کار چیست؟
من می خواهم اضافه کنم که از رهبری گرفته تا مراجع تقلید و امامان جمعه و تشکل های دانشجویی و سایر قشر های کشور منتظر تصمیمات هر سه قوه هستند ولی می بینند اقدامی نمی شود و فعلا همه بیانیه می خوانند
رئیس جمهور کره جنوبی به خاطر یک فساد مالی که یک دهم فساد اقایان هم نیست به یال ها حبس محکوم می شود ولی در این کشور اب از اب تکان نمی حورد
ناشناس
|
France
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
0
0
مقاله جالبی است اگر بجای کلمه روشنفکری از کلمه خیانت وآشوب طلبی استفاده کنیم والا روشنفکری اگر در تضاد با اقتدار باشد در موارد فرهنگی واجتماعی آنهم تا حدودی است نه در موضوعات اقتصادی وبرنامه ریزی ها .....
البت از این دولت که با شعارهای عجیب وغریب ووارونه سر کار آمد هیچ چیز بعید نیست....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۶
0
0
" ملت ما، ملت گردنه‌های سخت است " خوب همین کافی است ، نیازی نیست مسئولین مانند جنابعالی و دیگر دوستان از سنتی گرفته تا روشنفکر سختی بکشند و ملت هستند که سختیها را تحمل کنند." امام حسین همراه دیگران که عمدتأ از خویشاوندان ایشان بودند در صف اول لشگر بودنند و نهایتأ همگی با هم شهید شدند" اگر مسلمان نیستید آزاده باشید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
0
0
با سلام . 54 سال از صنعت خودرو سازی در ایران می گذرد.مدیران اولیه ایران خودرو در کنار ساخت خودرو بسیار ارزان و صددرصد ایرانی پیکان نسبت به مونتاز سایر خودرو ها اقدام می نمودند . امتظار این بود که مدیران فعلی با تعهد بسیجی نسبت به طراحی و ساخت خودروجدید وارزان صددرصد ایرانی اقدام و در کنار ان نسبت به مونتاژ سایر خودرو خارجی اقدام نمایند . اما جنین نشد بعد از چهل سال .بازار خودرو ارزان را به چینی ها و پزو و رنو واگذار شد . حالا باید ناز و عشوه پژو . رنو . چینی ها را بکشیم . و دعا کنیم که انها دلشان بما بسوزد و ما ها را تحریم نکنند .کجاست شهید تهرانی مقدم اسوه اقتدار و عظمت و خودباوری ما
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
0
0
با سلام . تجارب علمی کشورها می گوید اگر کشوری دارای زیر ساختهای بسیار قوی و نیرومتخصص زیاد داشته باشد اما در جهش اقتصادی جندان موفق نباشد مانند (ایران .) علت را در قانون کار حاکم در ان کشور حستجو کرد . در المان یک قانون کار بنام قانون کار وزرات کار. یک صندوق بازنشستگی بنام رفاه اجتماعی و یک دفترچه بیمه درمانی وجود دارد . در ایران .دو قانون کار(1- مدیریت خدمات کشوری 2- قانون کار وزرات کار) و16 صندوق بازنشستگی .و 16 دفترچه خدمات درمانی وجود دارد . در المان جامعه به یک طبقه تقسیم شده است .در کشور ما جامعه به 16 طبقه تقسیم شده است . لذا اجرای عدالت احتماعی وکاری در ایران بسیار مشکل است . در برنامه توسعه ششم در 84 قرار بود صندوق و دفترجه خدمات درمانی تجمیع شود .اما نمایندگان مجلس مخالفت کردند .
رضا منافی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
0
0
خوب بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار