کد خبر: 934585
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۲
گزارش IMF از ۱۳ شاخص اقتصاد ایران در سایه تحریم
صندوق بین‌المللی پول با بررسی شاخص‌های کلان اقتصاد ایران از تولید ناخالص داخلی ۴۳۰ میلیارد دلاری، رشد 0/2 درصدی بخش غیرنفتی، ذخایر ارزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال جاری و ناکامی امریکا در صفر کردن صادرات نفت ایران طی امسال و سال آینده خبر داد و رئیس کمیسیون اقتصادی نیز این دوره از تحریم‌ها را بی‌اثر خواند.
صندوق بین‌المللی پول با بررسی شاخص‌های کلان اقتصاد ایران از تولید ناخالص داخلی ۴۳۰ میلیارد دلاری، رشد 0/2 درصدی بخش غیرنفتی، ذخایر ارزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال جاری و ناکامی امریکا در صفر کردن صادرات نفت ایران طی امسال و سال آینده خبر داد و رئیس کمیسیون اقتصادی نیز این دوره از تحریم‌ها را بی‌اثر خواند.

عقب‌نشینی امریکایی‌هادر این دور تحریم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تحریم افراد و نفت ایران موضوع جدیدی نیست، بنابراین این دور از تحریم‌ها بر اقتصاد ایران اثری ندارد. محمد پورابراهیمی درباره تحریم‌های امریکا افزود: حتی امریکایی‌ها هم درباره این دور از تحریم‌ها مجبور به عقب‌نشینی شده و اعلام کرده‌اند که ما کشور‌هایی را از این موضوع مستثنی کردیم و فروش نفت ایران استمرار خواهد داشت.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: بنابراین این حقیقت برای خود امریکایی‌ها هم اثبات شده‌است که شرایط جدید، شرایطی نیست که آن‌ها بتوانند یکجانبه عمل کنند. پورابراهیمی گفت: اتحادیه اروپا و کشور‌های دیگر مانند روسیه، چین و هند در موضوع تحریم‌ها با نظر امریکا کاملاً مخالف هستند و راه دیگری را می‌روند و در آینده این مسیر هم پررنگ‌تر خواهد شد.
وی افزود: تحریم‌های امریکا در اقتصاد ایران اثر نخواهد داشت و آنچه در اقتصاد ایران اثر دارد، عملکرد خود ما است که برای آن باید فکری کرد که آن هم اصلاح ساختار است. صندوق بین‌المللی پول در گزارشی موسوم به «چشم‌انداز اقتصاد منطقه‌ای: خاورمیانه و آسیای مرکزی» به بررسی وضعیت اقتصادی ۳۰ کشور منطقه از جمله ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی و چشم‌انداز اقتصاد‌های این منطقه در سال ۲۰۱۹ پرداخته‌است. بر اساس این گزارش اقتصاد ایران که در سال ۲۰۱۷ رشد 3/7 درصد را تجربه کرده‌بود، امسال وارد رکود می‌شود و رشد منفی 1/5 درصدی و در سال ۲۰۱۹ رشد منفی 3/6 درصدی خواهد داشت.
بر همین اساس ارزش تولید ناخالص داخلی ایران که در سال ۲۰۱۷ به 430/7 میلیارد دلار رسیده بود در سال جاری با اندکی کاهش به 430/1 میلیارد دلار می‌رسد، اما صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده‌است در سال ۲۰۱۹ ارزش تولید ناخالص داخلی ایران به 333/6 میلیارد دلار کاهش یابد. بخش غیرنفتی ایران که در سال ۲۰۱۷ رشد 4/6 درصدی را تجربه کرده بود در سال جاری با رشد 0/2 درصدی مواجه خواهد شد و در سال آینده وارد رکود شده و رشد منفی 1/2 درصدی را خواهد دید.
بخش نفتی ایران با اجرایی شدن تحریم‌های امریکا رشد منفی 7/4 درصدی را در سال ۲۰۱۸ تجربه خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۹ نیز رشد این بخش منفی 12/9 درصد باشد. در سال ۲۰۱۷ رشد بخش نفتی ایران 0/9 درصد اعلام شده بود.

تلاش امریکا برای توقف صادرات نفت ایران به سنگ می‌خورد
صندوق بین‌المللی پول کاهش تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۹ را نسبت به امسال ۵۲۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده‌است.
ایران که در سال گذشته میلادی 3/8 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود، در سال ۲۰۱۸ متوسط تولید نفت این کشور به 3/45  میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد و پیش‌بینی شده‌است این رقم در سال ۲۰۱۹ به 2/93  میلیون بشکه در روز برسد.
با وجود افت قابل‌توجه تولید نفت ایران تولید گاز این کشور در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ تغییری نخواهد داشت و در سطح سال ۲۰۱۷ یعنی معادل 5/03  میلیون بشکه در روز نفت باقی می‌ماند. بر اساس برآورد‌های صندوق بین‌المللی پول ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر 2/15  میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است و انتظار می‌رود صادرات نفت ایران در سال جاری به 1/76  میلیون بشکه در روز برسد.
بر خلاف تلاش دولت امریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده‌است تلاش‌های دولت امریکا در این زمینه به نتیجه نخواهد رسید و ایران در سال ۲۰۱۹ نیز 1/2  میلیون بشکه در روز نفت صادر خواهد کرد.
صادرات گاز ایران نیز بدون تأثیرپذیری از تحریم‌های امریکا طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در سطح سال ۲۰۱۷ یعنی معادل ۱۶۰ هزار بشکه در روز باقی خواهد ماند.
بر اساس این گزارش در حالی که نرخ تورم ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر 9/6 درصد بوده این رقم در سال جاری به 29/6 درصد خواهد رسید و سال آینده نیز به 34/1 درصد می‌رسد.

افزایش بیش از ۲ برابری رشد نقدینگی در ایران
بر اساس این گزارش، در حالی که رشد نقدینگی در ایران طی سال گذشته میلادی بالغ بر 22/1 درصد بود، امسال این رقم به 48/5 درصد افزایش می‌یابد. پیش‌بینی شده‌است سرعت رشد نقدینگی در ایران طی سال ۲۰۱۹ کمتر شود و به 37/2 درصد برسد.

تراز مثبت 4/3 میلیارد دلاری تجارت خارجی ایران در سال جاری
صندوق بین‌المللی پول در ادامه گزارش خود پیش‌بینی کرده‌است صادرات ایران در سال جاری به 97/5 میلیارد دلار و واردات در این سال به 93/2 میلیارد دلار خواهد رسید. ایران در سال قبل 102/8 میلیارد دلار صادرات و 93/6 میلیارد دلار واردات داشت. بر اساس این گزارش انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۹ صادرات ایران به 75/9 میلیارد دلار و واردات به ۷۶ میلیارد دلار کاهش یابد.

ذخایر ارزی ایران ۸/۹۹ میلیارد دلار شد
تراز حساب‌های جاری ایران در سال ۲۰۱۷ که نشان‌دهنده تفاوت ارزش پولی واردات و صادرات است، بالغ بر 9/5 میلیارد دلار بوده که بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول این رقم در سال ۲۰۱۸ به 5/8 میلیارد دلار خواهد رسید. ذخایر ارزی 99/8 میلیارد دلاری ایران در سال جاری معادل نیاز‌های وارداتی 15/8 ماه ایران است که رقم قابل‌توجهی در مقایسه با سایر کشور‌های منطقه است. ایران از نظر توانایی ذخایر ارزی در تأمین واردات رتبه سوم را در میان ۳۰ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار