کد خبر: 1205978
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۲
معاون وزیر جهاد کشاورزی وجود هشت‌هزار ذخیره ژنتیکی گیاهی ایران را در مقایسه با کل اتحادیه اروپا قوی‌تر دانست و گفت: در اتحادیه اروپا هفت هزار ذخایر ژنتیکی وجود دارد.

جوان آنلاین: «سید مجتبی خیام‌نکویی» امروز (یکشنبه) در نخستین روز از ششمین کنگره بین المللی کلینیسین‌های دام‌های بزرگ که در محل مرکز بین‌المللی همایش‌های رازی برگزار شد با بیان اینکه ما در حفظ و حراست از ذخایر ژنتیکی کشور کم توجه هستیم، افزود: از این میزان ذخایر ژنتیکی ۲ هزار گونه آن دارویی است که باید بیشتر مورد اهیمت قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اظهار داشت: اکنون برای ارتقای سلامت محصولات دامی، ورود فناوری‌های نوین در حوزه دامپزشکی بسیار ضرورت دارد، به طوری که استفاده از فناوری نانوتکنولوژی به تشخیص سریع و تصمیم‌گیری و مدیریت بیماری‌ها و درمان آن‌ها کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه پنج تا ۶ فناوری نوین متولد شده است، تصریح کرد: در حوزه علوم زیستی نیز به مشکلات مربوط به سلامت دام و فرآورده‌های دامی پرداخته شده است که به‌کارگیری آن می‌تواند تحول معنی‌داری در سلامت جامعه ایجاد کند.

پیشنهاد ایجاد بانک دی. ان.‌ای دامی

خیام نکویی پیشنهاد داد: بانک (دی. ان. ای) دامی در کشور ایجاد شود و از مشارکت دانشگاهیان، دامپزشکان و بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود.

وی به سالگرد یکصد سالگی تاسیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی اشاره کرد و گفت: این هدیه سلامتی به مردم بعد از یک قرن است و توانسته سلامت و کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهد.

عقب‌ماندگی شیلات، با وجود ۵۷۰۰ کیلومتر ساحل

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از عقب ماندگی سازمان شیلات با وجود پنج‌هزار و ۷۰۰ کیلومتر ساحل اشاره کرد و افزود: با وجود این وسعت ساحل در کشور، فقط یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آبزیان تولید می‌شود که معادل یک‌صدم کل محصولات کشاورزی است.

وی با بیان اینکه تولید با ظرفیت‌های موجود کشور فاصله زیادی دارد، اظهار داشت: در سال‌های گذشته ریل گذاری خوبی در این بخش انجام نشده است.

خیام نکویی با اشاره به سند ملی امنیت غذایی کشور، افزود: برای نخستین بار سند ملی امنیت غذایی کشور با حضور ۴۰۰ استاد دانشگاه تدوین و ابلاغ شده است که بخشی از آن در ارتباط با حوزه دامپزشکی است.

به گفته وی، در این سند به تقویت نظام هوشمند الگوی مصرف، ایجاد پایش هوشمند مخاطرات بهداشتی، ساماندهی عرضه دارو‌های دامپزشکی، ارتقای استاندارد‌های بهداشتی کشتارگاه‌ها، سلامت زنجیره غذا، نظارت به مواد اولیه دارو‌های دامپزشکی و نیز رتبه‌بندی محصولات کشاورزی و غذایی تاکید شده است.

این مقام مسوول از برگزارکنندگان کنگره خواست تا به این موارد بیشتر پرداخته شود.

احیای مجدد کنگره‌های دامپزشکی در دولت سیزدهم

«حامد زارعی» رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور نیز در این مراسم گفت: پس از چند سال وقفه، کنگره‌های سازمان نظام دامپزشکی کشور دوباره احیا شده است، به‌طوری که در اسفند ماه کنگره بهداشت مواد غذایی و در اردبیهشت ماه سال آینده کنگره آبزیان برگزار خواهد شد.

وی، ارتقای علمی جامعه دامپزشکی را اولویت نخست این سازمان برشمرد و افزود: همچنین تلاش داریم رسالت خود را در ارتقای سطح علمی دامپزشکان کشور انجام دهیم.

به گزارش ایرنا، ششمین کنگره بین المللی کلینیسین‌های دام‌های بزرگ سوم و چهارم دی ماه به مدت دو روز در در مرکز همایش‌های بین المللی رازی برگزار می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار