کد خبر: 1214741
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۵

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری از رشد ۵/۱ برابری صادرات دانش‌بنیان در هفت ماهه نخست امسال خبر داد. 
 امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری خاطر نشان کرد: توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان، علاوه بر ارتقای اعتبار علمی کشور و تقویت اقتدار کشور در عرصه مذاکرات بین‌المللی را نیز به دنبال دارد. 
وی با اشاره به بسترسازی‌هایی که انقلاب اسلامی ایران در راستای رشد و شکوفایی بخش‌خصوصی فراهم کرده‌است، افزود: کشور ما در دهه‌های گذشته از لحاظ اقتصادی وابسته به نفت بود و پس از تأکیداتی که مقام معظم رهبری در خصوص تقویت صادرات غیر‌نفتی داشتند و متذکر شدند که باید اقتصاد را از نفت جدا و یک اقتصاد غیرنفتی را ایجاد کنیم، به تدریج، زمینه لازم برای نقش‌آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد، توجه به توانمند‌سازی بخش خصوصی و خصوصی‌سازی شکل گرفت. 
وی با بیان اینکه خانه‌های نوآوری و فناوری (آی هیت)، بستری برای نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بین‌الملل است، تصریح کرد: ما در خانه نوآوری و فناوری ایران (iHiT) در تهران هر هفته میزبان یک هیئت عالی‌رتبه از جمله نایب رئیس مجلس الجزایر، وزیر خارجه نیکاراگوئه، رئیس‌جمهور کوبا، نخست وزیر سوریه و رئیس مجلس ویتنام هستیم. 
میرآبادی ادامه داد: با وجود اینکه هر یک از این کشور‌ها در حوزه‌هایی دارای ظرفیت‌های مخصوصی هستند، اما با یک ارزیابی کلی از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ما به واسطه بازدید کوتاهی که داشتند، پیشنهاد همکاری‌های جذابی را به ما می‌دهند که تمام این موارد، فرصت‌های جدید رشد اقتصاد دانش‌بنیان تلقی خواهند شد. 
وی با اشاره به ظرفیت‌هایی که پس از انقلاب‌اسلامی، هر ساله تقویت شدند، گفت: به عنوان مثال حدود ۲۰ سال پیش، شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر به‌صورت استارتاپ‌هایی بودند که در قالب تیم‌های کوچک فعالیت می‌کردند و به مرور زمان این تیم‌ها رشد کردند و تبدیل به شرکت‌های کوچک و متوسط شدند، به تدریج توانستند به بازار‌های بین‌المللی راه پیدا کنند و در دو سال اخیر رشد‌های قابل‌توجهی را تجربه کنند. 
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری اظهار کرد: با نیم نگاهی به آمار‌های رسمی صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در چهار سال اخیر، متوجه خواهیم شد که دنیا ما را در حوزه فناوری و محصولات دانش‌بنیان پذیرفته‌است. 
میرآبادی خبر داد: میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۹۸، ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ (به واسطه‌شیوع ویروس کرونا)، ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ مجدداً ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ با یک رشد ۳۰ درصدی ۸۶۰ میلیون دلار شد. 
وی گفت: این عدد برای هفت ماهه اول سال ۱۴۰۲ بنا به گزارش رسمی گمرک به بیش از ۳/۱ میلیارد دلار رسیده‌است.

برچسب ها: فناوری ، دانش بنیان ، علم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار