کد خبر: 1225654
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۰
نامگذاری روز زمین از زمانی آغاز شد که جان مک‌کانل، فعال صلح طلب، برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ پیشنهاد نامگذاری یک روز به عنوان جشنی برای گرامی‌داشت کره زمین و مفهوم صلح در ایالات متحده امریکا را مطرح کرد. پیشنهاد او در کنفرانس یونسکو در شهر سان‌فرانسیسکو ارائه شد و اولین بار که روز زمین پاک جشن گرفته شد، در تاریخ ۲۲ آوریل ۱۹۷۰ میلادی بود. 
جوان آنلاین: نگین بداغی در مجله الکترونیکی «تبیان» نوشت: زمین! اولین وطن ماست، از روزی که به دنیا می‌آییم، تا روزی که جهان را ترک می‌کنیم. با هر جنسیتی که داشته باشیم، هر نژاد و ملیتی. از لحظه‌ای که چشم به دنیا می‌گشاییم تا لحظه‌ای که چشم از دنیا فرو می‌بندیم؛ خانه‌ای که از پدران و مادران‌مان به ارث می‌بریم و برای فرزندان و نوه‌های‌مان به ارث می‌گذاریم. 
 
روز دوشنبه ۲۲ آوریل مصادف با ۳ اردیبهشت‌ماه روز جهانی زمین است. این روز به بهانه گرامی‌داشت زمین، این کره آبی دوست‌داشتنی و نجات و حفاظت از آن شکل گرفته است. از جمله اهدافی که برای نامگذاری این روز عنوان می‌شود؛ کمک به حل بحران تغییرات آب‌و هوایی، پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی، حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض و تشویق جنبش‌های محیط‌زیستی است. 
 
تاریخچه نامگذاری روز زمین
نامگذاری روز زمین از زمانی آغاز شد که جان مک‌کانل، فعال صلح طلب، برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ پیشنهاد نامگذاری یک روز به عنوان جشنی برای گرامی‌داشت کره زمین و مفهوم صلح در ایالات متحده امریکا را مطرح کرد. پیشنهاد او در کنفرانس یونسکو در شهر سان‌فرانسیسکو ارائه شد و اولین بار که روز زمین پاک جشن گرفته شد، در تاریخ ۲۲ آوریل ۱۹۷۰ میلادی بود. 
بعد از آن، گیلرد نلسون، سناتور‌امریکایی، پیشنهاد داد که روز ۲۲ آوریل به جای ۲۱ مارس برای نامگذاری روز زمین انتخاب شود. چرا که در این روز سواحل سانتا باربارا در ایالت کالیفرنیای امریکا در سال ۱۹۶۹ شاهد نشت گسترده نفت بود. ۲۱ سال بعد این روز جنبه بین‌المللی پیدا کرد و اکنون رویداد‌های مرتبط با روز زمین در ۱۴۱ کشور جهان برگزار می‌شود. 
 
 راهنمای حفظ جهان برای یک فرد تنبل
شاید اولین سؤالی که برای همه ما پیش بیاید این باشد که «خب من به عنوان یه فرد چه کاری می‌تونم انجام بدم؟»، «من که سیاست‌گذار نیستم» و... به همین خاطر ما به سراغ دستورالعمل جالبی رفتیم که از سوی سازمان‌ملل متحد به عنوان «راهنمای حفظ جهان برای یک فرد تنبل» منتشر شده است. در این راهنما اقداماتی ذکر شده که شهروندان کره زمین برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حفظ کره زمین می‌توانند انجام دهند. برخی از پیشنهاداتی که در راهنمای سازمان ملل متحد آمده عبارت است از:
 
- صرفه‌جویی در مصرف الکتریسیته با خاموش کردن کامل وسایل برقی از جمله رایانه‌ها هنگامی که از آن‌ها استفاده نمی‌شود
 
- انجام امور بانکی به صورت آنلاین و خودداری از استفاده از کاغذ برای امور بانکی
 
- خرید کالا‌هایی که به صورت کوچک بسته‌بندی شدند
 
- پوشاندن مساحت بیشتری از کف خانه با فرش که در نتیجه به کاهش مصرف انرژی کمک کند
 
- دوش گرفتن به جای پر کردن وان منازل
 
- کمک به بازیافت پسماند‌های غذایی
 
- خشک کردن مو و لباس‌ها به شکل طبیعی به جای استفاده از دستگاه‌های خشک‌کننده
 
- مصرف کمتر گوشت، مرغ و ماهی. (برای تهیه گوشت در مقایسه با گیاهان به منابع بیشتری احتیاج است)
 
- برای حمل‌و‌نقل اولویت را به دوچرخه سواری، پیاده‌روی و استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی بدهید. استفاده از خودرو را به مواقعی که تعداد سرنشینان خودرو زیاد است محدود کنید
 
- از بطری و فنجان‌های یک بار مصرف برای آب و قهوه و چای استفاده نکنید
 
احتمالاً فیلم‌های تخیلی را دیده باشید که بر اثر آلودگی‌های زیاد دیگر سیاره زمین غیر قابل سکونت شده و انسان‌ها به سیارات دیگر در جست‌وجوی زندگی رفته‌اند. در این لحظه از فیلم، من همیشه یاد یک خاطره می‌افتم که صحت و سقمش را نمی‌دانم، اما داستانی وجود دارد که وقتی نیل آرمسترانگ بر روی ماه فرود آمد انگشتش را به سمت زمین گرفت و زمین پشت بند آخر شستش پنهان شد، درست در همین لحظه وقتی که هیچ پرچم و مرزی دیگر پیدا نبود به گریه افتاد. به این فکر می‌کنم که اگر روزی همه ما بر اثر آلودگی بیش از حد مجبور به ترک این کره‌خاکی شویم، از خیلی خیلی بالا‌ها که به زمین نگاه کنیم چه حالی خواهیم داشت؟ راستش فکر کنم آن روز همه‌مان غمگین خواهیم شد، خیلی دلتنگ و خیلی غمگین، برای خانه!
برچسب ها: محیط زیست ، زمین ، هوای پاک
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار