کد خبر: 950255
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۶
سال زراعی استان‌ها آغاز شد
یکی از مشکلاتی که در حوزه کشاورزی به روش سنتی وجود دارد؛ مصرف بیش از حد استاندارد سموم و کودهاست. به طوری که نه تنها سلامت انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه سلامت محصولات را تحت‌الشعاع قرار داده و منجر به کاهش کیفیت این محصولات می‌شود.
سيداحمدهاشمی اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: یکی از مشکلاتی که در حوزه کشاورزی به روش سنتی وجود دارد؛ مصرف بیش از حد استاندارد سموم و کودهاست. به طوری که نه تنها سلامت انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه سلامت محصولات را تحت‌الشعاع قرار داده و منجر به کاهش کیفیت این محصولات می‌شود. در این میان و طی سال‌های اخیر مصرف سموم چینی و بی‌کیفیت این مسئله را تشدید کرده. به طوری که در برخی از استان‌ها مسئله آن‌قدر حاد شده که نیازمند ورود مسئولان کشوری و رسیدگی به موضوع است. در این استان‌ها استفاده بی‌رویه سموم چینی در مزارع و باغات نه تنها صنعت کشاورزی را قربانی بی‌کیفیتی خود کرده بلکه حرف و حدیث‌هایی هم در رابطه با افزایش سرطان‌ها به وجود آورده است.

کافی است به ارقام واردات کود و سموم آفات از طرف دولت توجه کنیم تا متوجه شویم چه رقم‌های نجومی و هنگفتی به این کار اختصاص می‌یابد. مثلاً در سال ۹۴ اعلام شد بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان یارانه از سوی دولت بابت کود و سموم دفع آفات پرداخت می‌شود و این در حالی است که قانون مصوب سال ۷۸ برای پرداخت یارانه به کود‌های آلی که ضرری برای انسان و محیط‌زیست ندارد هنوز اجرایی نشده است. طبق آمار وزارت کشاورزی در کشور سالانه ۲۷ هزار تن سم مصرف می‌شود که حداقل یک چهارم این سم‌ها خطرناک هستند. این آمار در برخی استان‌ها مثل کرمان نگران کننده‌تر است و به خصوص به دلیل سود فراوانی که در این تجارت وجود دارد دروازه‌های قاچاق نیز به روی این کالا‌ها باز شده و سمومی مانند DDT در حالی که سال‌هاست در سایر کشور‌های منسوخ شده، اما در برخی از شهرستان‌های استان برای کشت محصولات جالیزی و گاه گلخانه‌ای از جمله خیار، گوجه، توت فرهنگی استفاده می‌شود. با اینکه طی سال‌های اخیر کشاورزان کرمانی تغییر دمایی را علت پایین آمدن میزان محصولاتشان می‌دانند، اما کارشناسان کشاورزی مسائل دیگری را در این امر دخیل می‌دانند. استفاده پی‌در‌پی و بی‌قاعده و اصول از سموم و کود‌های شیمیایی که از دو دهه گذشته در استان کرمان آغاز شده حالا عوارض خود را نشان می‌دهد و از جمله دلایل ضعیف شدن درختان در مقابل نوسانات دمایی به شمار می‌آید. براساس گزارش‌های سازمان هواشناسی کرمان به عنوان یکی از استان‌هایی به شمار می‌آید که طی ۵۰ سال گذشته بیشترین نوسانات اقلیمی را تجربه کرده، اما در این مدت هیچ گاه تولید محصول پسته در استان از ۱۰۰ هزار تن در سال کمتر نشده بود. اما حالا خبر‌های خوبی از محصول سال ۹۷ به گوش نمی‌رسد به طوری که در سال گذشته مجموع تولید پسته کشور به زور به ۴۰ هزار تن رسید.

لبخند مرز‌ها به سموم قاچاق

آنچه که مصرف انواع کود و سموم نامرغوب را نگران کننده می‌کند علاوه بر تأثیر آن بر سلامت محصولات و متعاقباً مصرف کنندگان؛ تأثیر این سموم در خاک است تا جایی که این خاک‌ها تحت تأثیر این سموم خاصیت تولیدی خود را از دست داده و تا سالیانی طولانی سلامت غذایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. یکی از این سموم DDT است که عوارض خطرناک و برگشت ناپذیری برای بدن انسان دارد. هر چند رئیس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص استفاده این سم در کشور معتقد است که گزارش رسمی برای استفاده از این سموم در کشور وجود ندارد؛ اما هنوز در برخی مزارع کشاورزی به صورت غیر مجاز از این سم استفاده می‌شود. در سال‌های تحریم علاوه بر این سم که به صورت قاچاق وارد کشور شده و ارزان بوده و اثری قوی بر محصولات دارد؛ سموم دیگری نیز از مرز‌ها گذشته و به دست کشاورزان رسیده که جملگی غیر قانونی هستند و حق ورود و استفاده در زمین‌های کشاورزی را ندارند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار